Ποδολογια

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
podology

Ποδολογια

Η ποδολογία είναι ένας τομέας της ιατρικής, ο οποίος ασχολείται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Η αποκλειστική ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών με παθήσεις των κάτω άκρων δεν είναι σήμερα εφικτή, κάτι που έρχεται να κάνει το επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό. Σε αυτόν τον τομέα, ανήκουν η Ποδολογία, η Ορθοπεδική τεχνική υποδημάτων, η Φυσιοθεραπεία και πολλά ακόμη. Από το επάγγελμα της περιποίησης των ποδιών, προέκυψε με την πάροδο του χρόνου, αυτό του ποδολόγου. Ο ποδολόγος ανήκει στα παραϊατρικά επαγγέλματα. Ενισχύει τους Δερματολόγους, Διαβητολόγους Ορθοπεδικούς κ.λ.π. στις ειδικότητές τους και συνεργάζεται στενά με όμοια επαγγέλματα. Έτσι, έχει μία περίοπτη θέση ως προς την υγεία των κάτω άκρων. Ο ποδολόγος ασχολείται με την θεραπεία και περιποίηση των ποδιών και διαπιστώνει παθολογικές αλλαγές στο πόδι, οι οποίες απαιτούν ιατρική θεραπεία. Έτσι λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ ασθενούς, ιατρού, κατασκευαστού ορθοπεδικών υποδημάτων ή ακόμη και φυσιοθεραπευτών. Εκτός από τα προληπτικά και θεραπευτικά μέτρα, ο ποδολόγος είναι υπεύθυνος για μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους και θεραπείες.

podologia texniki

Συμβουλες για οτι αφορα τα ποδια

Χρησιμοποιώ γνωστά, εξειδικευμένα προστατευτικά και κρέμες περιποίησης που μπορείτε να προμηθευτείτε και για την περαιτέρω θεραπεία ή περιποίηση των ποδιών στο σπίτι. Η τακτική περιποίηση εγγυάται υγιή και όμορφα πόδια σε κάθε ηλικία. Τα πόδια είναι το σημείο του σώματός μας που καταπονείται καθημερινά περισσότερο από κάθε άλλο. Έτσι δημιουργούνται εύκολα υπερκερατώσεις, κάλοι, μυκητιάσεις, ονυχοκρυπτώσεις κ.α. που συχνά μας ταλαιπωρούν. Ο ποδολόγος είναι ειδικός στην διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων των άκρων καθώς και για την περιποίηση διαβητικών ποδιών. Ενισχύουμε και συνεργαζόμαστε με ιατρούς αναλόγων ειδικοτήτων όπως δερματολόγους, διαβητολόγους, ορθοπεδικούς κ.τ.λ. φροντίζοντας τους πελάτες - ασθενείς μας. Εκτός από την προληπτική περιποίηση των άκρων, ασχολούμαστε και με μια σειρά από ειδικές θεραπείες και μεθόδους.

Η θεραπευτική περιποίηση των ποδιών δεν είναι πολυτέλεια... Είναι υγεία

Δημιούργησα έναν ευχάριστο και άνετο χώρο με επιστημονικές προδιαγραφές για τη σωστή φροντίδα και περιποίηση των ποδιών σας. Με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, την αυστηρή υγιεινή και τις εξειδικευμένες γνώσεις, σας προσφέρω προστασία, ανακούφιση και αισθητική στα τόσο ταλαιπωρημένα πόδια σας. Οπωσδήποτε η πρόοδος της τεχνικής, διευκολύνει την εργασία. Οι σμίλες, οι σύγχρονες φρέζες και η υγρή τεχνική, επιτρέπουν μία πιο γρήγορη και ιδιαίτερα χωρίς πόνο εργασία. Ξεκινάω με μια γενική διάγνωση των ποδιών για να προχωρήσω αναλόγως στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων. Κόβω τα νύχια σωστά και τα λειαίνω, καθαρίζω το επονύχιο από τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούνται για την ανακούφιση του ποδιού. Απομακρύνω υπερκερατώσεις στα πέλματα και κυρίως στην περιοχή της φτέρνας. Στην συνέχεια λειαίνω τις περιοχές αυτές με φρέζα και αφαιρώ τους ενοχλητικούς κάλλους με σμίλες και ειδική φρέζα χωρίς πόνο. Κλείνω αρμονικά με μασάζ και κρέμα ποδιών. Υπεύθυνη, χωρίς πόνο, υγιεινή περιποίηση, ευχάριστο δρόσισμα μέσω της υγρής τεχνικής.

My Advice

Τα πόδια είναι το σημείο του σώματος μας που καταπονείται καθημερινά περισσότερο από κάθε άλλο. Ο ποδολόγος είναι ειδικός στη διάγνωση και αντιμετώπιση των κάτω άκρων καθώς και για περιποίηση των διαβητικών ποδιών.

Υπηρεσιες

  • Περιποίηση μικρής διάρκειας

  • Γενική περιποίηση

  • Περιποίηση ειδικών παθήσεων

  • Ορθονυχία

  • Ορθοπλαστική

  • Ονυχοπλαστική

  • Επίδεσμοι / Επιθέματα

  • Μασάζ 30

  • Ποδόλουτρο

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας